Een ambitieus plan met behoud
van het landschap

Vier royale woningen in een landelijke omgeving

Het Boerenveensche Erf “Waar wonen natuurlijk wordt”. Een overzichtelijk, hoogwaardig nieuwbouwproject op een unieke locatie. Tussen Hoogeveen en Pesse aan de rand van natuurgebied de Boerenveensche plassen vindt u deze schitterende plek. Op de plaats waar zich momenteel een voormalige boerderij bevindt, wordt de bestaande bebouwing vervangen door vier riante woningen. De woningen worden gebouwd in de stijl van een van oudsher voor deze streek bekend principe. Een “hoofdgebouw” met twee “bijgebouwen” aan een gezamenlijk erf. Het principe van een erf past heel goed in de oude sfeer van de omgeving.

Boom in de heide
Rietendak
Woning met rietendak
Kerkweg
Woning
Boerenveensche plassen

Het hoofdgebouw is een in Saksische stijl gebouwde hoeve. Deze met rieten kap bedekte hoeve herbergt twee riante woningen met een voor beide te bouwen oppervlak van 200 vierkante meter. De open baander in het midden van de hoeve zorgt voor een duidelijke scheiding van beide woningen. Bij elk van deze woningen is naast een inpandige garage een vrijstaande schuur mogelijk van 30 vierkante meter. De indeling van de woningen is binnen de bouwkaders vrij invulbaar. De 'bijgebouwen' op het erf zijn twee vrijstaande rietgedekte woningen in landhuisstijl. Met een totaal bebouwd oppervlak van 250 vierkante meter per stuk kunnen deze woningen met recht riant genoemd worden.

Deel deze website met je vrienden