De omgeving kent vele faciliteiten
voor jong en oud

Verken de rijke omgeving

De vele voorzieningen

Zowel binnen het dorp Pesse als in de omgeving zijn, voor jong en oud, tal van voorzieningen beschikbaar om in uw dagelijkse en niet dagelijkse behoeften te kunnen voorzien. Daarnaast bruist het er van de activiteiten.

Voorzieningen van Pesse en omstreken
 • Onderwijs

  Op nog geen 2 kilometer afstand vindt u zowel openbare als christelijke basisscholen. Verder bevinden zich in het naastgelegen Hoogeveen verschillende middelbare scholen en is er een mogelijkheid tot het volgen van middelbaar beroepsonderwijs (MBO).

 • Sport

  Naast een actieve voetbalclub beschikt Pesse over korfbal-, volleybal-, judo-, paardrij- en gymnastiekclubs. In Hoogeveen zijn zwembaden, fitnesscentra en dansscholen aanwezig en ook bevindt zich een golfbaan in de directe omgeving.

 • Zorg

  Behalve de aanwezigheid van het Bethesda Ziekenhuis, waar u voor medisch-specialistische zorg, onderzoek en behandeling terecht kunt, beschikt Hoogeveen ook over tal van andere zorgverlenings-instellingen.

 • Winkels

  Om te kunnen voorzien in uw dagelijkse boodschappen is er een buurtsupermarkt in Pesse aanwezig. Daarnaast kunt u in Hoogeveen, bekroond tot ‘Beste binnenstad van Nederland 2011-2013’, terecht voor een uitgebreid aanbod aan winkels en supermarkten.

 • Religie

  In Pesse bevinden zich twee kerken. Dit zijn van oorsprong een hervormde en gereformeerde kerk. In 2011 zijn beide kerken samengevoegd onder één gemeente, namelijk de ‘Protestantse gemeente van Pesse’.

Uitgaan & cultuur

Naast de bovengenoemde voorzieningen in Pesse en omgeving, heeft u hier ook genoeg keuzemogelijkheden als het gaat om uitgaan en cultuur. Door het ruime aanbod aan uitgaansgelegenheden en georganiseerde activiteiten hoeft u zich hier zeker niet te vervelen.

De uitgaansgelegenheden van Pesse en Hoogeveen
 • Bioscoop

  In Hoogeveen bevindt zich een royale bioscoop, welke onlangs compleet is gemoderniseerd. Hier kunt u terecht voor een breed scala aan bioscoopfilms, eventueel in combinatie met een hapje of drankje in het aangrenzende Grand Café.

 • Theater

  Naast een bioscoop beschikt Hoogeveen tevens over een theater/congrescentrum. Deze biedt u een ruim aanbod aan voorstellingen en evenementen, gericht op verschillende doelgroepen.

 • Hapje & Drankje

  Pesse kent diverse eetgelegenheden, waaronder een wok- en pannenkoeken-restaurant. Daarnaast is er een actief ontmoetingscentrum. Ook in de directe omgeving van Pesse zijn vele restaurants en kroegjes gelegen.

Genieten van rust en natuur

Ook in de prachtige natuur van Pesse en omgeving kunt u zich prima vermaken. Zo kunt u bijvoorbeeld heerlijk genieten van de rust en mooie uitzichten, terwijl u een van de vele wandel- of fietsroutes volgt.

Genieten van de natuur
 • Fietsen

  Er zijn diverse fiets- en knooppuntenroutes beschikbaar die u door de bosrijke omgeving en prachtige plaatsen in Drenthe zullen leiden. U kunt hierbij zelf de route en het aantal te fietsen kilometers bepalen.

 • Wandelen

  Ook voor de wandelaar zijn er vele mogelijkheden. Zo kunt u heerlijk wandelen in het dichtbij gelegen Spaarbankbos, of u kiest voor een wandelroute zoals de Oude Diep-route. Ook een historische stadswandeling is mogelijk.

Openbaar vervoer

Ondanks de rust en ruimte is Pesse een dorp dat zeer goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Hierdoor zijn er perfecte verbindingen mogelijk om bij uw plaats van bestemming te komen.

Openbaar vervoer in de buurt
 • Bus

  In Pesse kunt u gebruikmaken van de busverbinding richting Hoogeveen en Meppel. Vanuit daar kunt u een overstap maken naar vele andere richtingen. Ook de buurtbus behoort tot de mogelijkheden.

 • Trein

  Binnen 5 kilometer afstand bevindt zich treinstation Hoogeveen, vanwaar u naar verschillende delen van het land kunt reizen. Zo reist u in 28 minuten naar Zwolle en staat u in 38 minuten al in hartje Groningen.

Deel deze website met je vrienden